Bootstrap uygulaması, sürekli tekrarlanan CCS kodlarını yazmaktan sıkılan kod yazarları için kolaylık sağlamaktadır. Web sitelerinin hızlı ve sorunsuz şekilde kurulmasını sağlayan bootstrap sistemi, kullanılacak işlemler için özel olarak söz dizilimleri hazırlamakta ve bu söz dizilimleri için gerekli kodlamayı yapmaktadır. Tasarlanmak ya da geliştirilmek istenen web sitesinin, kolay ve kaliteli şekilde responsive edilmesi için ücretsiz hizmet sağlayan bootstrap, tüm ekranlar için uyumlu çözünürlükte geliştirilmiştir. Bootstrap hakkında detaylı bilgi almak için yazı içerisindeki başlıkların incelenmesi yeterli olacaktır.
Bootstrap Özellikleri Nelerdir?
Bootstrap formatı, açık kaynak kodlarından faydalanarak kendini geliştiren, açık kaynak kodlu tasarım aracı olarak değerlendirilmektedir. Tüm mobil cihazlar, telefonlar, tabletler ve bilgisayarlar için uyumluluk gösteren bootstrap, tercih edilen cihazların boyutuna ve çözünürlüğüne göre, özel ekran tasarımları yapmakta ve web sitesinin tüm aygıtlara uyumlu olmasını sağlamaktadır. Web sitesi ve uygulama tasarımlarını kolay ve hızlı şekilde gerçekleştirmeyi sağlayan bootstrap, hazır çalışmalar ve kaynak kodlarıyla kod yazarlarının işini kolaylaştırmaktadır. Tüm detaylarıyla hazırlanan ve kullanıma uyumlu hale getirilen kaynak kodları sayesinde, web siteleri kolaylıkla kurulmakta ve geliştirilmektedir. Oldukça pratik bir kullanım sunan bootstrap, birbirinden farklı tasarımlar, stiller, temalar ve imajlarla, JavaScript kullanıcılarının işini kolaylaştırmaktadır.
Bootstrap Nerelerde Kullanılır?
Bootstrap kullanım alanları, bir web sitesinin kurulumundan tasarımına kadar tüm aşamaları içerisinde barındırmaktadır. Web sitesinin ihtiyaç duyduğu tüm kategorileri hazır olarak sunan bootstrap, web sitesi kurucularının işini kolaylaştırmaktadır. Web sitesinde yer alan tipografik öğeler, tablolar, panolar, menüler ve daha birçok kategorinin tasarımını yapmak için bootstrap üzerinden destek alınmaktadır.
Bootstrap Nasıl Kullanılır?
Bootstrap kullanımı için çok fazla emek harcamaya gerek yoktur. Tüm kategorileri hazır olarak sunan bootstrap, kopyala yapıştır şeklinde kullanıma uygundur. Hazır kodların kopyalanıp, kullanılacağı alana yapıştırılmasının ardından, bootstrap kodları web sitelerine aktarılacaktır. Bootstrap kullanımından önce, sayfaları Html5 şeklinde hazırlamak gerekmektedir. Bootstrap kullanımında, mevcut bir satırın 12 eşit sütun haline getirilmesi ve bu sütunların, mobil ve masaüstü cihazlara uyumlu olarak, farklı genişliklerde boyutlandırılması gerekmektedir.
Bootstrap Nedir ve Nasıl Kullanılır?
Bootstrap uygulaması, sürekli tekrarlanan CCS kodlarını yazmaktan sıkılan kod yazarları için kolaylık sağlamaktadır.